…az agrárszakmának ez az a része, ami nagyobb kihívást igényel, és utána nagyobb szakmai elismeréssel jár.

MUNKAADÓI INTERJÚ A GAZDASÁG ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MÉRNÖK FOGLALKOZÁSRÓL

Az interjút adta: Moravszki Gábor, növényvédelmi szakmérnök

Cég profilja: mezőgazdasági tanácsadás
Szektor: versenyszféra
Dolgozók száma: 7 fő
Munkakörben dolgozók száma: 6 fő
Nemi arány a munkakörben: 90% nő, 10% férfi
Életkori átlag a munkakörben: 30 év

1. Mióta tevékenykedik a szakmában? Mi motiválta arra, hogy erre a pályára lépjen?
10 éve vagyok a szakmában. Motiváció terén 2 dolgot tudok említeni, az egyik, hogy érdekelt és tetszett a szakma rég óta, másik pedig, hogy amikor egyetemre jártam, akkor úgy láttam, hogy az agrárszakmának ez az a része, ami nagyobb kihívást igényel, és utána nagyobb szakmai elismeréssel jár.
2. Mivel foglalkozik és hogyan épül fel a cégük? Hányan dolgoznak a szakmában
Önöknél?
Heten dolgozunk a kft-nél, ebből egy közgazdász és hat agrármérnök. Mezőgazdasági, vidékfejlesztési tanácsadás és pályázatírás a fő tevékenységünk.
3. Milyen módszereket használnak a gazdaság és vidékfejlesztő mérnök kiválasztása
során? Milyen szempontok alapján választanak a jelentkezők közül?
Jelenleg is keresünk agrármérnököt. Kiválasztásnál a végzettség a legfontosabb szempont, de a rátermettség is nagyon fontos. Ezen kívül egy kiválasztással foglalkozó céggel dolgozunk együtt új kolléga keresésekor, és személyes interjúval választjuk ki a megfelelő jelöltet.
4. Megváltozott munkaképességű személyt alkalmaznak ebben a munkakörben? Milyen előnyeit és hátrányait tapasztalják meg ennek?
Jelenleg nincs, és eddig nem is jelentkezett megváltozott munkaképességű személy. Ha a munkakörét el tudja látni, alkalmazásának semmi akadálya se lenne.
5. Milyen gyakran változik a dolgozók összetétele? Mi lehet ennek az oka?
Kb. 5 éve kezdett el jelentősen fejlődni a vállalkozás és 5 év alatt 1 fő választott másik állást. Akik beváltak, azokat próbáljuk motivációval megtartani, ez fontos számunkra.
6. Mitől függ, hogy valaki beválik-e ezen a pályáján? Milyen visszajelzést kapnak a dolgozók a teljesítményükről?
Kis cég vagyunk, így személyes elbeszélgetés alapján történik az értékelés. 3 hónap után, majd 1 év után értékeljük a kollégákat. Hamar kiderül, hogy valaki alkalmas-e erre a pályára.
7. Van-e tipikus karrierút a gazdaság és vidékfejlesztő mérnök pályáján? Milyen
továbblépési lehetőségei vannak a munkavállalóknak?
Minimális továbblépési lehetőség, karrierút van: alapbérrel vesszük fel az alkalmazottakat és utána évente a bért a munkának megfelelően rendezzük. 1 év után regisztráljuk be a dolgozót szaktanácsadónak az agrárkamaránál, ez egyfajta elismerés részünkről.
8. Mi várható a jövőben ezen a területen? Miért ajánlja ezt a pályát az érdeklődőknek?
Mindig szükség lesz agrármérnökre, hiszen az ügyfeleink mezőgazdasági termelők, tehát a jogszabályi ismeretük viszonylag kevés. Pontos, precíz munka kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen ezen a pályán. Összességében szívesen ajánlom ezt a szakmát a fiataloknak.